18 Aralık 2011 Pazar

Hatay Lezzetleri Durakları -3

Antakya'da her an yemekle karşılaşıyorsunuz. Antakya'nın merkezinde yer alan eski Uzun Çarşı'da kasaplar, fırınlar, künefe'ciler adım başı karşınıza çıkıyor. çeşit çeşit peynirler var, 1 TL'ye satılan küflü peynir bile gördük. en ilginç peynirlerden biri;Sürk... Ana malzemesi çökelek olan çeşit çeşit baharatlarla tatlandırılmış ve renklendirilmiş bir nevi kahvaltılık. Zeytinyağı ile servis edilir. Uzunçarşıda bolca bulabilirsiniz.


Fırınlarda karşılacağınız lezzetler; beyaz simit (tuzsuz ama lezzetli), Biberli ekmek (çok acııı), pideler...



Uzun Çarşıda karşılaştığım ve ilk defa duyduğum bir diğer lezzet ise, ağız... Taze ağız bulunur diye yazılar ilk önce dikkatimi çekti.  Ağız, İneğin doğumdan sonraki ilk sütüne denirmiş.  Antakya'da özellikle taş kadayıfın içinde kullanılırmış.



Ve çokca kadayıf yapılan yer göreceksiniz.. hamurun dökülüp, 3 saniye içinde tel tel oluşunu izlemek çok ilginç... afiyetle yediğimiz kadayıfın yapılışı değişik geliyor.


Sırada antakya'da yediğim en lezzetli kebabın yapıldığı ve son lezzet durağımız olan Sağıroğlu Kasabı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder