17 Aralık 2011 Cumartesi

Hatay Lezzet Durakları -2

Hatay lezzetleri yemekle bitmediği gibi yazmakla da bitmiyor.  İlginç olan tıka basa yemek yiyip artık saatlerce yemek yemem dediğiniz halde 10 dakika sonra yeni bir yiyecek yeri gördüğünüzde hiç düşünmeden yemek yemeye başlamanız...
Humus ve haytalı, bu post'un kahramanları..

Humus'ın hası...
Nedim usta humus denince akla gelen ilk isimlerden... minicik dükkanda çok güzel bir lezzetle tanışıyorsunuz. Humus, nohutun ezilmesi suretiyle yapılan bir meze, Nedim Usta'da üstünde domates bol maydanoz ile nefis bir şekilde sunuluyor.



Pembe şeker Haytalı...
Tarihi Affan Kahvesinde daha önce duymadığımız, tatmadığımız bir lezzetle karşılaşıyoruz. Haytalı... Adana'nın bici bici'sine benzetilir ama kendilerinin de dediği gibi Haytalı, bici bici değildir.

Güllaç seven haytalı'yı da sever. pembe rengi, gül suyu sayesinde alıyor, dondurma ile servis ediliyor. Değişik bir tat ama bırakamıyorsunuz,  kış gününde bile olsa dondurma ile afiyetle yiyorsunuz.

Sırada Uzun çarşı'da karşılaştığımız lezzetler var... Sonra da Sağıroğlu Kasabı ve kağıt kebabı...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder